Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym

Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym

4.8 53 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 18ωρ. 20 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn owsiano-ryżowy (dzień 1.)
  • 170 g wody
  • 85 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 85 g mąki ryżowej, białej
  • 15 - 30 g bezglutenowego zakwasu owsiano-ryżowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 20 g oleju
  • 350 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 5 g drożdży świeżych (προαιρετικό πεδίο) pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 90 g mąki ryżowej
  • 120 g mąki gryczanej
  • 60 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 60 g skrobi z tapioki
  • 20 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
    20 g łusek babki płesznik (psyllium), (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki soli
  • ziarna sezamu, białego (προαιρετικό πεδίο) do posypania
  • 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 80.4 kcal / 336.5 kJ
Πρωτεΐνη 1.9 g
Λιπαρά 1.4 g
Υδατάνθρακες 15.2 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.2 g
Νάτριο 149.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων