Συσκευές & Αξεσουάρ
Bezglutenowy chleb kukurydziany
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
20 kromek
Υλικά
-
400 g mleka (patrz wariant)
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g mąki kukurydzianej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 kromkę
Νάτριο
131.5 mg
Πρωτεΐνη
2.7 g
Θερμίδες
364.3 kJ /
87.1 kcal
Λιπαρά
2.7 g
Φυτικές ίνες
1.3 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Υδατάνθρακες
13.7 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
O PIECZYWIE
60 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Chleb litewski na miodzie
30 Std.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 Std. 50 Min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 Std. 10 Min
Mini panettone (Thermomix® Nester)
3 Std. 30 Min
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 Std. 40 Min
Wrapy à la Cezar
1 Std. 10 Min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 Std. 15 Min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 Min
Ślimaczki z pesto na parze
2 Std. 5 Min