Χριστουγεννιάτικος ψητός μπακαλιάρος (Πορτογαλία)

Χριστουγεννιάτικος ψητός μπακαλιάρος (Πορτογαλία)

4.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

Τριμμένη φρυγανιά
  • ψωμί από καλαμπόκι σε κομμάτια
    100 γρ.
  • ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα
    15 γρ.
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
    1 κ.σ.
Γαρνιτούρα ελιάς
  • ελιές, μαύρες, χωρίς κουκούτσια
    100 γρ.
  • ελαιόλαδο
    20 γρ.
  • ρίγανη, αποξηραμένη
    1 κ.γλ.
  • τυρί παρμεζάνα, αλεσμένο
    1 κ.γλ.
  • λεμόνι μόνο το χυμό
    ½
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    1 πρέζα
  • θαλασσινό αλάτι ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    1 πρέζα
Μπακαλιάρος
  • νερό
    800 γρ.
  • πατάτες καθαρισμένες, σε κομμάτια (4 εκ.)
    500 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    2 πρέζες
  • κρεμμύδι κομμένο στα 4
    100 γρ.
  • ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα
    65 γρ.
  • σκελίδες σκόρδο
    2
  • φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς πέτσα σε κομμάτια (4 εκ.)
    800 γρ.
  • αυγά, μετρίου μεγέθους (53-63 γρ. το καθένα) χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
    2
  • κρέμα γάλακτος, πλήρη (περίπου 48% λιπαρά)
    70 γρ.

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 μερίδα

Πρωτεΐνη 35 g
Θερμίδες 2254 kJ / 539 kcal
Λιπαρά 29 g
Υδατάνθρακες 33 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων