Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

4.0 876 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
    100 - 120 g
  • wody
    1500 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 114.9 kcal / 480.8 kJ
Πρωτεΐνη 2.3 g
Λιπαρά 5.8 g
Υδατάνθρακες 16.6 g
Φυτικές ίνες 3.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 417.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων