Mule w sosie winno-porowym

1.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • oleju
    20 g
    20 g oliwy z oliwek
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
    170 - 200 g
  • białego wina, wytrawnego
    250 g
  • wody
    200 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • omułków, świeżych, oczyszczonych
    800 - 1000 g
    800 - 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
  • cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
  • bagietka pokrojona na kromki, do podania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 317 kcal / 1326.4 kJ
Πρωτεΐνη 27.6 g
Λιπαρά 10.1 g
Υδατάνθρακες 16.8 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.6 g
Νάτριο 948.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων