Zupa z pierożkami gyoza

4.2 5 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • sosu sojowego
    4 łyżki
  • oleju sezamowego
    1 łyżka
  • wody
    900 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    70 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
    2 opakowania
  • cebule dymki posiekane, do dekoracji
  • ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 717.9 kcal / 3003.6 kJ
Πρωτεΐνη 24.4 g
Λιπαρά 7.4 g
Υδατάνθρακες 136.3 g
Φυτικές ίνες 6.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.2 g
Νάτριο 2355.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων