Zupa z pierożkami gyoza

4.5 18 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 900 g wody
  • 70 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 2 opakowania pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
  • cebule dymki posiekane, do dekoracji
  • ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 717.9 kcal / 3003.6 kJ
Πρωτεΐνη 24.4 g
Λιπαρά 7.4 g
Υδατάνθρακες 136.3 g
Φυτικές ίνες 6.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.2 g
Νάτριο 2355.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων