Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
6 porcji

Υλικά

  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos tahini
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g wody mineralnej, niegazowanej
  • ½ łyżeczki soli
Marynata jogurtowa
  • 120 g jogurtu greckiego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 800 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 3-4 cm kawałki
Szybkie podpłomyki jogurtowe i grillowanie
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli

Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1213 mg
Πρωτεΐνη 39.1 g
Θερμίδες 2139.7 kJ / 511.4 kcal
Λιπαρά 19.7 g
Φυτικές ίνες 3.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Υδατάνθρακες 44.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων