Tajskie pulpeciki z ryżem

Tajskie pulpeciki z ryżem

4.2 503 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Tajskie pulpeciki
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
  • 1 łyżeczka curry, mielone mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej mielonej
  • 5 g sosu rybnego
  • 10 g sosu sojowego jasnego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g bułki tartej
  • 150 - 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
Sos
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 - 20 g papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 10 g curry, mielonego
  • 10 g sosu rybnego
  • 10 g sosu sojowego jasnego
  • 10 g cukru
  • 200 g ryżu basmati
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 300 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM
    1 kostka bulionu drobiowego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 35.4 g
Θερμίδες 2390 kJ / 571 kcal
Λιπαρά 21.5 g
Φυτικές ίνες 3.7 g
Υδατάνθρακες 61.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων