Quiche z tofu i szpinakiem

Quiche z tofu i szpinakiem

4.3 114 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
8 kawałków

Υλικά

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 60 g wody zimnej
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 30 g mąki sojowej
  • 60 g wody ciepłej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 łyżki bułki tartej wegańskiej
  • 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 3 łyżki migdałów, w płatkach

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 353 kcal / 1480 kJ
Πρωτεΐνη 11 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 29 g
Φυτικές ίνες 3.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων