Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

4.1 38 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Placek z ciecierzycy
  • 280 g ciecierzycy, suszonej
  • 200 g wody
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka ziaren sezamu
Warzywny dip curry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki nasion kolendry
  • ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego
  • 100 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 80 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 480 kcal / 2011 kJ
Πρωτεΐνη 15 g
Λιπαρά 29 g
Υδατάνθρακες 35 g
Φυτικές ίνες 12.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων