Tort tęczowy z lizakami

Tort tęczowy z lizakami

3.8 150 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 6ωρ.
12 kawałków

Υλικά

Biszkopty
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • jajek
    8
  • cukru
    220 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    2 szczypty
  • barwnika spożywczego, zielonego
    1 łyżeczka
  • barwnika spożywczego, czerwonego
    1 łyżeczka
Krem śmietanowy
  • cukru pudru
    50 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    500 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
    500 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
Dekoracja tortu
  • wody
    180 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 - 70 g
  • posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji (30-50 g)
  • lizaki kolorowe, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 528.3 kcal / 2210.5 kJ
Πρωτεΐνη 9.6 g
Λιπαρά 36.3 g
Υδατάνθρακες 42.1 g
Φυτικές ίνες 0.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων