Kaszotto z grzybami

Kaszotto z grzybami

4.4 248 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    250 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbka czosnku
    1 - 1 ½
  • masła
    50 g
  • grzybów, świeżych (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
    250 g
    250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • sera parmezan pokrojonego w 1-2 mm plastry
    20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 352.5 kcal / 1474.6 kJ
Πρωτεΐνη 12.7 g
Λιπαρά 13.8 g
Υδατάνθρακες 50.4 g
Φυτικές ίνες 7.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.8 g
Νάτριο 301.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων