Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.9 2.9K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
18 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • olej do natłuszczenia miski
  • 270 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
  • ¾ łyżki cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 510 g mąki pszennej
  • 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody wrzącej
  • 550 - 570 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • ziarna sezamu do posypania pasztecików

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 176.6 kcal / 738.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 6.1 g
Υδατάνθρακες 26.1 g
Φυτικές ίνες 2 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.1 g
Νάτριο 479.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων