Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.9 2.9K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
18 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • olej do natłuszczenia miski
  • mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
    270 g
  • cukru
    ¾ łyżki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • mąki pszennej
    510 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • soli
    1 łyżeczka
Farsz
  • grzybów, suszonych
    20 g
  • wody wrzącej
    500 g
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    550 - 570 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    15 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko
    1
  • ziarna sezamu do posypania pasztecików

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 176.6 kcal / 738.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 6.1 g
Υδατάνθρακες 26.1 g
Φυτικές ίνες 2 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.1 g
Νάτριο 479.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων