Συσκευές & Αξεσουάρ
Piernik staropolski cz. II
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 98ωρ.
15 kawałków
Υλικά
-
1200 g ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
-
200 - 230 g powideł śliwkowych
-
420 - 440 g masy marcepanowej
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 kawałek
Πρωτεΐνη
8.8 g
Θερμίδες
2464 kJ /
588 kcal
Λιπαρά
27.8 g
Φυτικές ίνες
3.8 g
Υδατάνθρακες
78 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνWieniec orkiszowy
4ωρ.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2ωρ. 10 λεπτ.
Mleczne bułki do odrywania
4ωρ.
Ciastka z kremem orzechowym
1ωρ. 20 λεπτ.
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1ωρ.
Choinki z piernika
2ωρ. 30 λεπτ.
Suflety z owocami leśnymi
50 λεπτ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarta czekoladowa
1ωρ. 50 λεπτ.
Czekoladowe kąski z orzechami
1ωρ.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3ωρ.
Fondant czekoladowy
50 λεπτ.