Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami

Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami

4.6 182 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cielęciny pokrojonej w 1 cm plastry
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    300 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
    20 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • wody
    70 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia eskalopek
    15 - 20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 374 kcal / 1566 kJ
Πρωτεΐνη 29.3 g
Λιπαρά 25.7 g
Υδατάνθρακες 8.7 g
Φυτικές ίνες 2.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων