Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami

Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami

4.4 1.5K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • oleju
    40 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    100 g
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (3 x 1 cm)
    400 g
  • pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • sól do gotowania klusek
  • woda do gotowania klusek
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • śmietany, 12% tłuszczu
    200 g
  • musztardy
    2 łyżeczki
  • klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych (ok. 500 g)
    1 opakowanie
    1 opakowanie kopytek, gotowych, (ok. 500 g)
  • szczypiorek, świeży drobno posiekany, do posypania
  • skrobi ziemniaczanej
    15 g
    15 g skrobi kukurydzianej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 448.8 kcal / 1878.8 kJ
Πρωτεΐνη 27.3 g
Λιπαρά 18 g
Υδατάνθρακες 46 g
Φυτικές ίνες 3.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.8 g
Νάτριο 1218.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων