Argentyńskie empanadas z kurczakiem

Argentyńskie empanadas z kurczakiem

4.8 6.8K βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 40 λεπτ.
14 sztuk

Υλικά

Ciasto na empanadas
  • 100 g wody
  • 175 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
Farsz
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 240 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 8 zielonych oliwek, bez pestek
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • mleko do posmarowania empanadas

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 229.8 kcal / 961.1 kJ
Πρωτεΐνη 7.6 g
Λιπαρά 13.9 g
Υδατάνθρακες 18.7 g
Φυτικές ίνες 1.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων