Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim

Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim

4.0 22 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 18ωρ. 45 λεπτ.
28 kromek

Υλικά

Zaczyn
  • mąki żytniej typu 720
    160 g
  • wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)
    140 g
  • żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
    1 - 2 łyżki
Ciasto właściwe
  • kaszy jęczmiennej perłowej
    200 g
  • wody
    400 g
  • suchych drożdży (προαιρετικό πεδίο) (patrz wskazówka)
    ½ łyżeczki
    5 g drożdży świeżych, pokruszonych (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu, ściereczki i chleba
    450 g
  • olej ilość do natłuszczenia miski
  • soli
    20 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    10

Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 103.1 kcal / 431.7 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 0.9 g
Υδατάνθρακες 22 g
Φυτικές ίνες 1.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων