Szybki dhansak z jagnięciny

Szybki dhansak z jagnięciny

4.8 72 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • liści mięty, świeżych
    5 g
  • kolendry, świeżej
    5 g
  • jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • przyprawy garam masala
    2 łyżki
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    200 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
    150 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • gorącej wody
    500 g
  • pasty curry rogan josh
    20 g
  • pasty z tamaryndowca
    15 g
  • cukru
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 501 kcal / 2096 kJ
Πρωτεΐνη 37 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 42 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων