Sycylijska caponata

Sycylijska caponata

4.1 95 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    300 - 350 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    80 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
    150 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    40 g
  • zielonych oliwek bez pestek
    40 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    200 g
  • czerwonego octu winnego
    50 g
  • cukru
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • liści bazylii, świeżych posiekanych
    2 gałązki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 123 kcal / 515 kJ
Πρωτεΐνη 2.1 g
Λιπαρά 6.5 g
Υδατάνθρακες 14 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων