Risotto z burakami i balsamico

Risotto z burakami i balsamico

4.2 269 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • czerwonych buraków, ugotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • masła
    20 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • ryżu do risotto np. Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    320 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • wody
    720 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • ser kozi, twardy pokrojony w płatki, do dekoracji

Διατροφή ανά 4 porcje

Θερμίδες 2103.8 kcal / 8808.2 kJ
Πρωτεΐνη 71 g
Λιπαρά 72.8 g
Υδατάνθρακες 295.2 g
Φυτικές ίνες 18 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων