Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami

Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami

4.4 146 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
8 kawałków

Υλικά

Jaglany spód
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    15 g
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • kaszy jaglanej Melvit
    200 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu cytrynowego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • sosu sojowego
    2 łyżki
Nadzienie
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    70 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 g
  • jajek rozm. M
    8
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    80 g
  • mleka
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    12

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 262.3 kcal / 1097.4 kJ
Πρωτεΐνη 13.4 g
Λιπαρά 13.1 g
Υδατάνθρακες 22.6 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 4 g
Νάτριο 980.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων