Sernik z ricotty z dżemem figowym

Sernik z ricotty z dżemem figowym

4.6 148 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

Migdałowy spód
  • 20 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 1 szczypta soli
  • 20 g masła miękkiego
  • 200 g migdałów prażonych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 60 g brązowego cukru
Dżem figowy
  • 100 g fig, suszonych bez ogonków, przekrojonych na pół
  • 100 g wody
  • 80 g cukru
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Sernik z ricotty
  • 1 szczypta soli
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 170 g cukru
  • skórkę z ½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki
  • 3 jajka
  • 170 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kromka

Θερμίδες 426 kcal / 1784 kJ
Πρωτεΐνη 9 g
Λιπαρά 27 g
Υδατάνθρακες 37 g
Φυτικές ίνες 3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων