Parathas nadziewane kalafiorem

Parathas nadziewane kalafiorem

3.7 34 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
3 sztuki

Υλικά

Ciasto
  • 140 g wody
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 30 g masła klarowanego (ghee)
    30 g masła klarowanego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczkę soli
Nadzienie z kalafiora
  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • 200 g różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
  • 1 - 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 20 g masła klarowanego (ghee)
    20 g masła klarowanego
  • ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • masło klarowane (ghee) do smażenia
    masło klarowane, do smażenia

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 554 kcal / 2320 kJ
Πρωτεΐνη 16 g
Λιπαρά 24 g
Υδατάνθρακες 68 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων