Pomidorowy chlebek do odrywania

Pomidorowy chlebek do odrywania

4.8 2.5K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
20 kawałków

Υλικά

  • 15 g liści bazylii, świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ¾ - 3 łyżeczki soli
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g mąki pszennej razowej
  • 330 g wody letniej
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 167.3 kcal / 700.2 kJ
Πρωτεΐνη 3.7 g
Λιπαρά 6.9 g
Υδατάνθρακες 24.2 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.6 g
Νάτριο 255.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων