Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

4.4 691 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

Nadzienie serowe
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • skrobi ziemniaczanej
    15 g
    15 g skrobi kukurydzianej
  • cukru
    70 g
  • rodzynek
    100 - 150 g
    100 - 150 g żurawiny, suszonej
Ciasto
  • mąki pszennej
    600 g
  • cukru
    100 g
  • wody letniej
    300 g
  • jajko
    1
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    60 g
    60 g oleju rzepakowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
  • cukru
    200 g
  • białko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    4 - 5 kropli
  • soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
    4 - 5 kropli
  • migdały, w płatkach (προαιρετικό πεδίο) do posypania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 221.9 kcal / 929.1 kJ
Πρωτεΐνη 7.5 g
Λιπαρά 3.8 g
Υδατάνθρακες 39.8 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.2 g
Νάτριο 20.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων