Tort porowy

Tort porowy

4.7 334 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 kawałków

Υλικά

Ciasto
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 200 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 350 - 400 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 4 jajka
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 478.5 kcal / 2001.9 kJ
Πρωτεΐνη 17.3 g
Λιπαρά 32.6 g
Υδατάνθρακες 29.3 g
Φυτικές ίνες 1.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 16.8 g
Νάτριο 632 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων