Φαλάφελ με κουκιά και ρεβίθια

Φαλάφελ με κουκιά και ρεβίθια

4.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
16 κομμάτια

Υλικά

  • κουκιά, φρέσκα
    280 γρ.
    κουκιά, κατεψυγμένα, (βλ. συμβουλή)
  • νερό
    500 γρ.
  • σπόρους κόλιανδρου
    1 κ.σ.
  • σπόρους κύμινου (αρτυσιά)
    1 κ.σ.
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
    80 γρ.
  • μαϊντανό, πλατύφυλλο, φρέσκο μόνο τα φύλλα
    10 γρ.
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου
    5 γρ.
  • ρεβίθια, σε κονσέρβα που έχετε στραγγίσει και περάσει κάτω από τη βρύση (1 κονσέρβα των 400 γρ.)
    240 γρ.
  • σουσάμι
    1 κ.σ.
  • μπέικιν πάουντερ
    1 κ.γλ.
  • θαλασσινό αλάτι ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    1 κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ κ.γλ.
  • νιφάδες πιπεριάς τσίλι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ - 1 κ.γλ.
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
    αλεύρι από ρεβίθια, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λάιμ σε φέτες (wedges), για το σερβίρισμα
    1

Διατροφή ανά 1 κομμάτι

Θερμίδες 285 kcal / 1190 kJ
Πρωτεΐνη 12.8 g
Λιπαρά 13.6 g
Υδατάνθρακες 27.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων