Focaccia z pomidorkami i oliwkami

Focaccia z pomidorkami i oliwkami

4.6 181 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
12 kawałków

Υλικά

  • mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
    300 g
  • wody
    170 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    5 g suchych drożdży
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    120 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół
    450 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    60 g
  • ząbki czosnku pokrojone na 2 mm plastry
    1 - 2
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
    5 - 8
  • sól morska (προαιρετικό πεδίο) do oprószenia focacci
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 - 2 gałązki
  • oregano, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • marmolady pomarańczowej (προαιρετικό πεδίο) np. gorzkiej (ok. 40 g)
    2 łyżeczki

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 227 kcal / 951 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 13 g
Υδατάνθρακες 20 g
Φυτικές ίνες 1.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων