Focaccia z pomidorkami i oliwkami

Focaccia z pomidorkami i oliwkami

4.6 188 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
12 kawałków

Υλικά

  • 300 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
  • 170 g wody
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    5 g suchych drożdży
  • 120 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • ¾ łyżeczki soli
  • 450 g pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół
  • 60 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 1 - 2 ząbki czosnku pokrojone na 2 mm plastry
  • 5 - 8 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
  • sól morska (προαιρετικό πεδίο) do oprószenia focacci
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 - 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 3 gałązki oregano, świeżego tylko liście
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki marmolady pomarańczowej (προαιρετικό πεδίο) np. gorzkiej (ok. 40 g)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 227 kcal / 951 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 13 g
Υδατάνθρακες 20 g
Φυτικές ίνες 1.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων