Focaccia na długo rosnącym cieście

Focaccia na długo rosnącym cieście

4.4 35 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 20ωρ.
4 porcje

Υλικά

Ciasto
  • mąki pszennej chlebowej typu 750
    400 g
    400 g mąki manitoba, typu 750
  • drożdży świeżych pokruszonych
    3 g
  • wody schłodzonej
    120 g
  • ekstraktu słodowego w proszku
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka cukru
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • soli
    8 g
  • sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
    200 g
    200 g sera mozzarella, pokrojonego w 5 mm plastry
Dodatki
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 g
  • sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
    50 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 667 kcal / 2792.5 kJ
Πρωτεΐνη 30 g
Λιπαρά 25.5 g
Υδατάνθρακες 78 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 10 g
Νάτριο 1522.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων