Kalafior z purée z groszku

Kalafior z purée z groszku

4.3 317 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 kalafior mały, cały (700-800 g)
  • 700 g wody
  • 300 g zielonego groszku, mrożonego
  • 40 g masła
  • 20 g śmietany, 18% tłuszczu
    20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • szczypiorek, świeży (προαιρετικό πεδίο) drobno posiekany, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 279 kcal / 1172.8 kJ
Πρωτεΐνη 12.2 g
Λιπαρά 18.1 g
Υδατάνθρακες 11.8 g
Φυτικές ίνες 11.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.8 g
Νάτριο 567 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων