
Συσκευές & Αξεσουάρ
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
mleka220 g
-
cukru20 - 30 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
białej mąki orkiszowej typ 500-800250 g
-
jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca2
-
soli2 łyżeczki
-
sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
483.3 kcal /
2023 kJ
Πρωτεΐνη
18.8 g
Λιπαρά
21 g
Υδατάνθρακες
55 g
Φυτικές ίνες
2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά
12 g
Νάτριο
818 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

NEWSLETTER
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνFocaccia z pomidorkami i oliwkami
2hod.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2hod. 50min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1hod. 20min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1hod. 40min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3hod. 40min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40min
Tort porowy
1hod. 30min
Pizza „słońce”
1hod. 45min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Precle
1hod.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1hod. 40min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2hod. 10min