Ślimaczki makowe

Ślimaczki makowe

4.4 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 30 λεπτ.
40 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • 250 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cukru
  • 250 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wariant)
  • 250 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie makowe
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g maku (patrz wariant)
  • 50 g cukru
  • 1 jajko
Formowanie ślimaczków
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Kolorowe dodatki
  • 200 g cukru
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 barwniki spożywcze w płynie lub w żelu, różne kolory, 2-3 krople każdego koloru (patrz wskazówka)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 109.2 kcal / 456.7 kJ
Πρωτεΐνη 2.6 g
Λιπαρά 3.6 g
Υδατάνθρακες 17.4 g
Φυτικές ίνες 1.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.6 g
Νάτριο 0 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων