Warkocz makowy

Warkocz makowy

4.7 323 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 45 λεπτ.
2 sztuki

Υλικά

Ciasto
  • mleka
    160 g
  • cukru
    100 g
  • cukru waniliowego Dr. Oetker®
    2 łyżeczki
  • drożdży suszonych instant Dr. Oetker® (7 g)
    1 opakowanie
    20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • jajka
    3
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker®
    ½ łyżeczki
Masa makowa
  • orzechów włoskich, łuskanych
    20 g
  • migdałów, ze skórką
    20 g
  • maku
    200 g
  • suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek
    50 g
  • mleka
    140 g
  • cukru
    50 g
  • miodu
    30 g
  • rodzynek
    50 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    40 g
  • ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker® (patrz wariant)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetker®
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
  • cukru
    200 g
  • gorącej wody
    30 g

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 2485 kcal / 10403 kJ
Πρωτεΐνη 57 g
Λιπαρά 68 g
Υδατάνθρακες 423 g
Φυτικές ίνες 23 g
Κορεσμένα λιπαρά 22 g
Νάτριο 185.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων