Ciastka imbirowe z białą czekoladą

Ciastka imbirowe z białą czekoladą

4.4 191 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ. 45 λεπτ.
15 sztuk

Υλικά

Ciastka imbirowe
  • 260 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr. Oetker®
  • 1 - 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego z Indonezji dr Oetker®
  • ¼ łyżeczki goździków, mielonych
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta soli
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g miodu
    30 g melasy
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka), plus dodatkowo 70 g do obtoczenia
  • 1 jajko w temp. pokojowej
Dekoracja (patrz wariant)
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g masła
  • pisaki cukrowe, kolorowe Dr. Oetker®, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 251 kcal / 1052 kJ
Πρωτεΐνη 3 g
Λιπαρά 16 g
Υδατάνθρακες 25 g
Φυτικές ίνες 0.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 10 g
Νάτριο 118 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων