Pieczone oponki à la pizza

Pieczone oponki à la pizza

4.7 331 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
6 sztuk

Υλικά

  • wody letniej
    220 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • liści tymianku, świeżych
    2 łyżeczki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki
    150 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kiełbasy chorizo (ok. 100 g)
    30 plastrów
    30 plastrów salami, (ok. 100 g)

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 525 kcal / 215 kJ
Πρωτεΐνη 22 g
Λιπαρά 24 g
Υδατάνθρακες 55 g
Φυτικές ίνες 3.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.9 g
Νάτριο 826 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων