Σαλάτα εσπεριδοειδών με βινεγκρέτ παντζαριού

Σαλάτα εσπεριδοειδών με βινεγκρέτ παντζαριού

5.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
2 μερίδες

Υλικά

Βινεγκρέτ παντζαριού
  • ελαιόλαδο
    85 γρ.
  • παντζάρι ξεφλουδισμένο, σε κομμάτια
    85 γρ.
  • νερό
    60 γρ.
  • βαλσαμικό ξίδι
    60 γρ.
  • κρεμμυδάκια εσαλότ σε κομμάτια
    60 γρ.
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • αλάτι ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    ¼ κ.γλ.
  • χυμό πορτοκαλιού
    85 γρ.
  • ξίδι σαμπάνιας
    25 - 30 γρ.
    25 - 30 γρ. ιαπωνικό κρασί mirin
Σαλάτα εσπεριδοειδών
  • ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (baby)
    30 γρ.
  • πορτοκάλι Cara Cara χωρίς τη φλούδα και το λευκό μέρος, σε στρογγυλές φέτες (πάχους 6 χλστ.)
    1
    πορτοκάλι σαγκουίνι
  • κόκκινο γκρέιπφρουτ χωρίς τη φλούδα και το λευκό μέρος, σε στρογγυλές φέτες (πάχους 6 χλστ.)
    1
  • μανταρίνια χωρίς τη φλούδα και το λευκό μέρος, σε στρογγυλές φέτες (πάχους 6 χλστ.)
    2
  • φινόκιο σε λεπτές φέτες (1 μικρό βολβό περίπου)
    60 γρ.
  • βρώσιμα λουλούδια
    30 γρ.
  • φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικό πεδίο) ψιλοκομμένα
    30 γρ.
  • ρόδι (μόνο τους σπόρους) (προαιρετικό πεδίο)
    2 κ.σ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 654 kcal / 2736 kJ
Πρωτεΐνη 7 g
Λιπαρά 50 g
Υδατάνθρακες 50 g
Φυτικές ίνες 8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων