Tort Mimoza z ananasem

Tort Mimoza z ananasem

4.2 20 βαθμολογίες
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
16 porcji

Υλικά

Krem budyniowy (Crème pâtissiére)
  • laska wanilii
    1
  • mleka w temp. pokojowej
    500 g
  • cukru
    80 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2
Biszkopt
  • jajek
    8
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • barwnika spożywczego (προαιρετικό πεδίο) żółtego
    3 - 4 krople
  • mąki pszennej
    240 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    2 szczypty
  • oleju
    30 g
Krem chantilly i dekoracja
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • kawałków ananasa, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm kostkę
    300 g
    300 g ananasa, świeżego, odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • zalewy z ananasa z puszki
    120 g
    120 g soku ananasowego
  • wody mineralnej, niegazowanej
    120 g
  • likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (προαιρετικό πεδίο)
    20 g
  • cukier puder do oprószenia

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 333.4 kcal / 1394.7 kJ
Πρωτεΐνη 7.6 g
Λιπαρά 16.3 g
Υδατάνθρακες 39.8 g
Φυτικές ίνες 0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.9 g
Νάτριο 136 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων