Drożdżówki z ricottą i rabarbarem

Drożdżówki z ricottą i rabarbarem

4.9 949 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 20 λεπτ.
14 sztuk

Υλικά

Kruszonka i rabarbar
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
  • 250 g mleka
  • 70 g cukru
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 szczypta soli
Masa z ricotty
  • 250 g sera ricotta odsączonego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
  • 1 jajko
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 318.9 kcal / 1334.1 kJ
Πρωτεΐνη 9.1 g
Λιπαρά 11.3 g
Υδατάνθρακες 45.4 g
Φυτικές ίνες 2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.6 g
Νάτριο 50 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων