Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą

Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą

4.6 99 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych na kawałki
    80 g
  • ogórków konserwowych odsączonych (zalewę zachować), pokrojonych na kawałki
    80 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    250 g
  • oleju
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    300 g
  • kiełbasy np. podwawelskiej, myśliwskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
    550 g
  • kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
    50 g
  • koncentratu pomidorowego
    150 g
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • wody
    250 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • kwaśnej śmietany
    4 łyżeczki
  • cytryny
    4 plastry

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 546.9 kcal / 2288.1 kJ
Πρωτεΐνη 23.9 g
Λιπαρά 43 g
Υδατάνθρακες 19 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.6 g
Νάτριο 1436.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων