Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)

Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)

4.8 1.1K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
12 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • 200 g mleka
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 70 g cukru
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
Budyń
  • 300 g mleka
  • 3 żółtka
  • 30 g masła
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 45 g mąki pszennej
Formowanie i pieczenie bułeczek
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 białko lekko roztrzepane, do posmarowania
  • 200 g cukru pudru
  • 20 g gorącej wody
  • 12 łyżeczek wiórków kokosowych do posypania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 368.7 kcal / 1542.6 kJ
Πρωτεΐνη 7.6 g
Λιπαρά 11.8 g
Υδατάνθρακες 59 g
Φυτικές ίνες 1.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.1 g
Νάτριο 48.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων