
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pigwa pod kruszonką
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
Nadzienie z pigwy
-
pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)700 g
-
cukru120 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Kruszonka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
mąki pszennej320 g
-
cukru100 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
420.8 kcal /
1760.6 kJ
Πρωτεΐνη
5.4 g
Λιπαρά
13.2 g
Υδατάνθρακες
72 g
Φυτικές ίνες
2.9 g
Κορεσμένα λιπαρά
8 g
Νάτριο
101.3 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki jogurtowe z suszonymi owocami
2ωρ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarta czekoladowa
1ωρ. 50 λεπτ.
Czekoladowe kąski z orzechami
1ωρ.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3ωρ.
Fondant czekoladowy
50 λεπτ.
Sernik nowojorski
7ωρ. 50 λεπτ.
Tarta à la banoffee pie
2ωρ. 40 λεπτ.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 λεπτ.
Cynamonowe smores
1ωρ. 50 λεπτ.
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 λεπτ.
Baranek wielkanocny
1ωρ. 10 λεπτ.