Κορμός με μανταρίνι και σοκολάτα (Γαλλία)

Κορμός με μανταρίνι και σοκολάτα (Γαλλία)

3.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 8ωρ. 55 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

Γλάσο σοκολάτας
  • νερό και λίγο ακόμα για το μούλιασμα
    85 γρ.
  • ψιλή ζάχαρη (κάστερ)
    110 γρ.
  • κρέμα γάλακτος, πλήρη (περίπου 48% λιπαρά)
    65 γρ.
  • φύλλα ζελατίνης
    2
  • κακάο, άγλυκο
    40 γρ.
Σορμπέ μανταρίνι
  • μανταρίνια ή κλεμεντίνες, χωρίς κουκούτσια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 και κατεψυγμένα
    450 γρ.
  • ζάχαρη άχνη
    70 γρ.
  • Cointreau
    1 κ.σ.
    1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι, τύπου Grand Marnier®
Παγωτό σοκολάτα
  • μεγάλα αυγά (63-73 γρ. το καθένα) χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
    3
  • ψιλή ζάχαρη (κάστερ)
    100 γρ.
  • τυρί μασκαρπόνε
    250 γρ.
  • κακάο σε σκόνη
    2 κ.γλ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 450 kcal / 1891 kJ
Πρωτεΐνη 9.3 g
Λιπαρά 26.5 g
Υδατάνθρακες 42.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων