
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baklava
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 10 λεπτ.
20 porcji
Υλικά
Baklava
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych350 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
oleju50 g
-
cukru50 g
-
wody z kwiatów pomarańczy (προαιρετικό πεδίο)1 - 2 łyżki
-
ciasta filo10 płatów
Syrop
-
cukru200 g
-
wody100 g
-
cynamonu, mielonego (προαιρετικό πεδίο)1 łyżeczka
-
wody z kwiatów pomarańczy (προαιρετικό πεδίο)1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
225.3 kcal /
942.9 kJ
Πρωτεΐνη
4.3 g
Λιπαρά
14.3 g
Υδατάνθρακες
22.4 g
Φυτικές ίνες
2 g
Κορεσμένα λιπαρά
3.5 g
Νάτριο
46.8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

SMAKI WAKACJI V
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki jogurtowe z suszonymi owocami
2ωρ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarta czekoladowa
1ωρ. 50 λεπτ.
Czekoladowe kąski z orzechami
1ωρ.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3ωρ.
Fondant czekoladowy
50 λεπτ.
Sernik nowojorski
7ωρ. 50 λεπτ.
Tarta à la banoffee pie
2ωρ. 40 λεπτ.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 λεπτ.
Cynamonowe smores
1ωρ. 50 λεπτ.
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 λεπτ.
Baranek wielkanocny
1ωρ. 10 λεπτ.