Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

4.9 3.6K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 55 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

  • 700 g mąki pszennej
  • 220 g cukru
  • 200 g masła w tym 120 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 80 g zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mleka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 500 - 550 g owoców jagodowych, świeżych np. borówek, jagód, malin, jeżyn, agrestu, porzeczek, truskawek (przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 234.2 kcal / 979.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 8.2 g
Υδατάνθρακες 36.1 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.8 g
Νάτριο 17.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων