Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

4.9 3.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 55 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

  • mąki pszennej
    700 g
  • cukru
    220 g
  • masła w tym 120 g miękkiego, pokrojonego na kawałki i 80 g zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    200 g
  • mleka
    250 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • soli
    1 szczypta
  • jajko
    1
  • żółtka
    3
  • owoców jagodowych, świeżych np. borówek, jagód, malin, jeżyn, agrestu, porzeczek, truskawek (przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki)
    500 - 550 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 234.2 kcal / 979.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 8.2 g
Υδατάνθρακες 36.1 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.8 g
Νάτριο 17.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων