
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baranek wielkanocny
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
80 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
90 g cukru
-
2 jajka
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
80 g likieru jajecznego
-
115 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
221.7 kcal /
927.4 kJ
Πρωτεΐνη
3.7 g
Λιπαρά
11.9 g
Υδατάνθρακες
25.1 g
Φυτικές ίνες
0.6 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.9 g
Νάτριο
119.4 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

Wielkanoc VIII
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνCzarno-białe ciasteczka
2ωρ.
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1ωρ. 15 λεπτ.
Perłowy tort piętrowy
72ωρ.
Różowy biszkopt na kisielach
4ωρ.
Mazurek śliwkowy
1ωρ. 45 λεπτ.
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1ωρ. 40 λεπτ.
Cynamonowe gwiazdki
55 λεπτ.
Ciasto "Pszczółka"
1ωρ. 45 λεπτ.
Pieczone jabłka z twarogiem
50 λεπτ.
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1ωρ. 45 λεπτ.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1ωρ. 25 λεπτ.
Ciasto cytrynowe na parze
2ωρ. 20 λεπτ.