
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baranek wielkanocny
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
80 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
90 g cukru
-
2 jajka
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
80 g likieru jajecznego
-
115 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
119.4 mg
Πρωτεΐνη
3.7 g
Θερμίδες
927.4 kJ /
221.7 kcal
Λιπαρά
11.9 g
Φυτικές ίνες
0.6 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.9 g
Υδατάνθρακες
25.1 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

Wielkanoc VIII
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνMuffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 λεπτ.
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1ωρ.
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarta czekoladowa
1ωρ. 50 λεπτ.
Czekoladowe kąski z orzechami
1ωρ.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3ωρ.
Fondant czekoladowy
50 λεπτ.
Sernik nowojorski
7ωρ. 50 λεπτ.
Tarta à la banoffee pie
2ωρ. 40 λεπτ.
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10ωρ.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 λεπτ.