Placki dyniowe z parmezanem

Placki dyniowe z parmezanem

3.6 182 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 50 g parmezanu pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 500 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    500 g dyni, rozmrożonej, dobrze odsączonej z wody
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka curry, mielonego
  • olej rzepakowy do smażenia placków
  • jogurt grecki do podania (ok. 200 g)

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 352.3 kcal / 1474.8 kJ
Πρωτεΐνη 14.8 g
Λιπαρά 23.3 g
Υδατάνθρακες 23 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.5 g
Νάτριο 803 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων