Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym

Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym

3.8 96 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Gnocchi dyniowe
  • 1000 g dyni Hokkaido nieobranej, pokrojonej na kawałki
  • 300 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g bułki tartej
  • 100 g skrobi ziemniaczanej
  • 120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (προαιρετικό πεδίο)
  • 2 ½ - 3 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • woda do ugotowania gnocchi
Sos ziołowo-chrzanowy
  • ¼ pęczka koperku, świeżego tylko liście
  • ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 250 g mleka
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżki chrzanu, tartego
  • 15 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 603.7 kcal / 2525.8 kJ
Πρωτεΐνη 14.1 g
Λιπαρά 12.5 g
Υδατάνθρακες 111.5 g
Φυτικές ίνες 8.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.3 g
Νάτριο 2141.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων