Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

3.6 66 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu basmati
    300 g
    300 g ryżu długoziarnistego
  • jajka
    4
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    75 g
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
    180 g
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)
    3 puszki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 363.5 kcal / 1520.7 kJ
Πρωτεΐνη 28.9 g
Λιπαρά 10.4 g
Υδατάνθρακες 37.1 g
Φυτικές ίνες 2.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.2 g
Νάτριο 1209.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων