Surowe warzywne sushi (dieta raw)

Surowe warzywne sushi (dieta raw)

4.3 16 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 8ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Warzywne sushi
  • 90 g słonecznika łuskanego
  • 300 g wody
  • 250 g korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
  • 4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
  • 4 liście jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
    4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części
  • ½ awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
Sos słodko-kwaśny z imbirem
  • 100 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
  • ½ łyżeczki pasty miso (προαιρετικό πεδίο)
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki

Διατροφή ανά 4 porcje

Θερμίδες 955.1 kcal / 3996.2 kJ
Πρωτεΐνη 38 g
Λιπαρά 63.6 g
Υδατάνθρακες 78.5 g
Φυτικές ίνες 25.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.7 g
Νάτριο 7024.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων